via dinarica logo white text

   
 FOLLOW US!
smm5.png smm5.png  smm5.png smm5.png 
Via Dinarica nije organizacija niti klub. Via Dinarica je također mnogo više od same planinarske staze, jer prirodno povezuje zemlje, regije i ljude koji vijekovima žive u području Dinarida. Via Dinarica se ne posjeduje, ona se živi, a zadatak svih nas je da brinemo o njoj, da je unaprijedimo i poboljšavamo uslove na terenu, te čuvamo prirodna bogatstva u svakoj od ovih zajednica.
Postoji više načina kako možete doprinijeti razvoju, očuvanju i održanju Via Dinarica inicijative.

 DSC8018DONIRAJTE
Poboljšanje infrastrukutre i održavanje planinarskih staza i puteva, skloništa i domova, te Via Dinarica web portala, nije moguće bez određenih finansijskih sredstava.
Svaka donacija može značiti novi putokaz, kanticu boje, četku, užinu za volontera, makaze za potkresivanje itd. Ukoliko imate materijal koji želite donirati, molimo vas da nas kontaktirate putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Za sve donacije na teritoriji Hrvatske molimo vas da pišete na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Donacije za etape u Bosni i Hercegovini se vrše na broj Sparkasse Bank dd-1990490059344065.

VOLONTIRAJTE
Ukoliko svoje slobodno vrijeme želite iskorititi u prirodi, upoznati nove vrijedne ljude i pored uživanja doprinijeti razvoju Via Dinarica staza i puteva, potražite na spisku i stupite u kontakt sa najbližim planinarskim društvom na jednoj od trasa Via Dinarica.
 MG 8652
PROMOVIRAJTE
Svaki izlet ili pohod na neku od Via Dinarica staza ili lokacija možete promovisati tako što ćete na fotografiju, video klip ili priču staviti hashtag #viadinarica. Ukoliko su vam fotografija ili pisanje strast, rado ćemo vam ustupiti prostor da se kreativno izrazite.

 DSC7941
POSTANI ČLAN i „Usvoji“ stazu ili pl.sklonište
Sve društveno odgovorne organizacije i firme koje žele podržati Via Dinarica inicijativu mogu biti dio Via Dinarica priče i svojim članstvom direktno pomoći u razvoju i očuvanju Via Dinarica ambijenta. Vaše članarine direktno podstiču unapređenje i održavanje infrastrukture te rad volontera na terenu. Za više informacije kontaktirajte nas na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

 

PARTNERS

viadinarica@viadinarica.com 

Via Dinarica BiH Terra Dinarica | Vladimira Nazora 2, 71000 Sarajevo, BiH
Phone: +387 62 393 393 e-mail: bosnia@viadinarica.com

Via Dinarica Croatia Hrvatski planinarski savez Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Cro
Phone: 01/48-23-624 hps@hps.hr

Via Dinarica Slovenia RRA Zeleni kras, d.o.o., Prečna ulica 1, 6257 Pivka, Slo
Phone: +386(0)5 72 12 243, Fax: +386(0)5 72 12 245, slovenia@viadinarica.com

smm5.png smm5.png smm5.png
smm5.png smm5.png smm5.png